BLOG

NON STOP

Chistectomie

IMG-8750

Pacientă în vârstă de 40 de ani, diagnosticată cu Chist Endometriozic

Endometrioza este o afecțiune cronică care poate afecta femeile de orice vârstî (intre 18 si 50 de ani) și este caracterizată de prezența tesutului endometrial, care căptușește uterul pe interior si sângerează la fiecare menstruație, în afara cavității uterine.

Odată ce se dezvoltă în afara cavității uterine, țesutul endometrial se ingroașă și sângerează la fiecare ciclu menstrual și devine captiv în zona în care se dezvoltă. Așadar, atunci când implică ovarele, se pot forma chisturi (endometrioame).

Pacienta s-a prezentat la medicul ginecolog cu simptome specifice endometriozei. Cel mai evident simptom este durerea puternică în timpul, dar mai ales după menstruație. Astfel, în urma invesigațiilor medicale i s-a pus diagnosticul de chist endometriozic. Pentru înlăturarea acestuia, s-a practicat intervenția de CHISTECTOMIE.

Echipă operatorie: Dr. Popoviciu Mihaela și Dr Lacziko Szidonia

Endometrioza este o afecțiune cu evoluție lentă. Daca boala este neglijată sau se depisteaza foarte târziu (in stadiul 3 sau 4), ea este insotita, in 50% dintre cazuri, de infertilitate și dureri severe.

Așadar, este important să vă prezentați la un consult ginecologic, dacă eveți următoarele simptome:

  • Menstruație foarte dureroasă, alături de crampe
  • Dărere la contactul sexual
  • Dureri abdominale și/sau lombare în timpul menstruației
  • Menstruație foarte abundentă sau sângerări între menstruații

Urmareste-ne in Social Media