BLOG

NON STOP

Histerectomia Vaginală

IMG-6214

HISTERECTOMIA VAGINALĂ este procedura chirurgicală de îndepărtare a uterului prin vagin. Comparativ cu histerectomia abdominală, hiseterectomia vaginală presupune o perioadă mai scurtă de spitalizare și recuperare, deoarece nu necesită o incizie în abdomenul inferior.

Echipă operatorie: Dr. Lacziko Szidonia, Dr. Popoviciu Mihaela

Indicații:

✔️ Cazurile de prolaps uterin, care se produc atunci când țesuturile și ligamentele de susținere pelvine se slăbesc sau se întind, uterul se poate lăsa în vagin, provocând pierderi involuntare de urină sau dificultăți de micțiune, senzație de presiune pelvină sau dificultăți de defecație,

✔️ Unele fibroamele uterine care sunt tumori benigne ale uterului. Pentru fibroamele mari, este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală care vă îndepărtează uterul printr-o incizie în abdomenul inferior (histerectomie abdominală).

✔️ Adenomioza,

✔️ Unele displazii sau neoplazii ginecologice,

✔️ Sângerare uterină anormală,

✔️ Unele cazuri de dureri pelvine cronice (cauzate în special de afecțiuni ale uterului).

După o histerectomie, nu veți mai avea menstruație și nu veți mai putea rămâne însărcinată. Pentru majoritatea femeilor, nu există nicio modificare a funcției sexuale după histerectomie, aceasta poate fi chiar mai bună după histerectomie.

Urmareste-ne in Social Media