BLOG

NON STOP

Miomectomie Pentru Uter Fibromatos

#image_title

Pacientă de 32 de ani, diagosticată cu 𝗨𝗧𝗘𝗥 𝗙𝗜𝗕𝗥𝗢𝗠𝗔𝗧𝗢𝗦. Această afecțiune presupune apariția a numeroase formaţiuni tumorale benigne, cunoscute sub denumirea de fibroame, în grosimea peretelui uterin. Fibromul uterin se dezvoltă de obicei în anii fertili, dar pot apărea la orice vârstă.

În urma efectuării consultului clinici, a ecografiei, și a investigațiilor medicale specifice, medicul ginecolog a decis tratamentul chirurgical prin 𝗠𝗜𝗢𝗠𝗘𝗖𝗧𝗢𝗠𝗜𝗘. Aceasta este o procedură chirurgicală utilizată pentru îndepărtarea fibroamelor uterine. 

Scopul principal al medicului în timpul miomectomiei este de a elimina fibroamele care cauzează simptome și de a reconstrui uterul. Spre deosebire de histerectomie, care presupune îndepărtarea întregului uter, o miomectomie elimină doar fibroamele și lasă uterul intact. 

Miomectomia este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează doar fibromul, astfel încât  uterul rămâne întreg și funcțional – aspect foarte important în primul rând pentru pacientele care doresc sarcini pe viitor.

𝗘𝘀𝘁𝗲 𝗼 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲 𝗰𝗵𝗶𝗿𝘂𝗿𝗴𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆ 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗲𝗿𝘃𝗮𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗮̆ 𝗳𝗲𝗿𝘁𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮, 𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̂𝘁 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗮𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝗿𝗮̂𝗻𝗱  𝗹𝗮 𝗳𝗲𝗺𝗲𝗶𝗮 𝘁𝗮̂𝗻𝗮̆𝗿𝗮̆, 𝗳𝗮̆𝗿𝗮̆ 𝗻𝗮𝘀̦𝘁𝗲𝗿𝗶.

Pacientele care sunt supuse unei miomectomii raportează o îmbunătățire a simptomelor cauzate de fibroame, inclusiv scăderea sângerării menstruale abundente și a presiunii pelvine.

Echipa operatorie: Dr. Popoviciu Mihaela, Dr. Lacziko Szidonia, Dr. Vereș Monica

Urmareste-ne in Social Media